Ajánlott oldalak

Ajánlott termékek és szolgáltatások a Dunakanyarban és Magyarországon

Amennyiben a környékben keres megbízható szolgáltatókat vagy szolgáltatásokat akkor ezeket a vállalkozásokat és termékeket meleg szívvel ajánljuk:

  • Szeretne természetes meleget az otthonában cserépkályha vagy kandalló építésén töri a fejét, akkor a Dunakanyar legjobb cserépkályhása jó választás lehet arra, hogy meglévő gázfűtését egy természetes módszerrel egészítse ki, ez valóban rezsicsökkentő megoldás.
  • Szeretne mindig egészséges és friss zöldségeket fogyasztani? Éppen nincsen szezonja az adott gyümölcsnek vagy zöldségnek? Ilyenkor is érdemes fagyasztott zöldségekből elkészíteni a bab vagy borsólevest mert a fagyasztási eljárás frissen tápanyagokban és vitaminokban gazdagon tartja az élelmiszer fogyasztásra alkalmas hüvelyeseket, gumós haszonnövényeket. Ne feledje el: a fagyasztott mindig jobb választás mint a konzervtermék!
  • Szeretne kipróbálni valami egészen különleges ételt? Húsimádó? Akkor bizonyosan időnként szokott marhahúst is fogyasztani, a bélszínből készült ételek igazi ínyenc fogásai a gasztronómia iránt érdeklődő, kulináris örömöket kedvelő fogyasztó gourmandok számára. Milyen jó köret lehet hozzá egy porhanyós omlós burgonya vagy valamilyen hüvelyes zöldség legyen szó babról, lencséről vagy éppen fagyasztott borsóból készült zöldborsóról. Egy a lényeg a marhahús ne legyen túl égett hanem puha és porhanyós legyen, oylan amilyet a kés úgy szel fel, mintha a marhahús maga vaj állagú lenne, no nem arra a vajra kell gondolni amit most vett ki az ember a hűtőszekrényből, hanem olyanra amely pár percet szobahőmérsékleten.
  • Érdemes és hasznos a közönségesnek tűnő ételek fogyasztása, ilyen a csirke, amelynek fehér húsa, amennyiben megfelelő körülmények között tartották és táplálták, akkor az egészséges fehérhúsok közé tartozik kevésbé hízlal, mint például a sertéshús vagy más zsírosabb húsfélék. Egységesen tehát a baromfihús fogyasztása jó hatással van a szervezetünkre, persze kerülendő az a fajta fagyasztott csirke, amely életében ki sem mozdult a ketrecéből és folyamatosan mindenféle táppal etették egész élete során, sajnos egyre több ilyen csirkehúst találni a boltok és már a hentesek kínálatában is.
  • Szentendre Leányfalu és környéke telis-tele van szebbnél szebb családi házakkal és nyaralókkal, több helyütt múlt században épült villákkal. Amelyek esetében nem csak maga az épület pompázatos hanem a kert és az azt körülvevő környezet sőt még a kapuk és kerítések is ámulatba ejtik az arra látogató érdeklődőt. Készüljön bár a kerítés kész elemekből vagy kerítéslécből netán kovácsolt vas elemekből, mindegyik a maga nevében sokat ad hozzá a kerthez a házakhoz, azaz a környezethez legyenek ezek a házak fenn a hegyen vagy éppen a Duna partján egy-egy régi hangulatú villa és az azt takaró kőkerítés a több száz éves gesztenyefák, csónakházak és sétányok mind mind a Dunakanyar hangulatos egyedi varázsát szolgálják.
  • Leányfalu és Szentendre neve és területei mára számos részben egybeértek, hiszen van olyan utca Szentendrén amelyik egyik része Szentendre városához a másik pedig Leányfalu községhez tartozik. Ráadásul nem is egy ilyen utca van, hanem szinte mindegyikre jellemző, amelyik utca a két település határán van, mivel a határok mára elmosódtak. Sokan szállást keresnek Leányfalun vagy éppen a termálvizes fürdőt felkersve jönnek el a Dunakanyar gyöngyszermeibe. Mindegy is ki milyen szándékkal érkezik egy Szentendre tour vagy túra mindenképpen élvezetes programokat rejt magába annak aki fel szeretné keresni a mediterrán hangulatú város nevezetességeit: szűk utcáit, sikátorait, lépcsősorait, a Duna partját, a templomait vagy éppen régi barokkos házait. Netán csak a vadregényes Duna partján kerékpározik Budapesttől kifele, hamar megérkezik a turisták által minden évszakban igen látogatott Szentendre városába.